______________________________________
تغییر کتابهای درسی براساس جنسیت دانش آموزان دختر و پسر اولین بار توسط علیرضا علی احمدی وزیر سابق آموزش و پرورش در مراسم معارفهاش به عنوان سرپرست این وزارتخانه مطرح شد، اگرچه این موضوع در روزهای بعد از اظهار نظر علی احمدی از سوی مولفان سند تحول بنیادین و برنامه درسی ملی در برخی از موارد مورد تکذیب و در بعضی دیگر با سکوت مواجه شد، اما این اظهار نظر باز هم به شکل کلی و مبهم از سوی علی احمدی و پس از آن حمیدرضا حاجی بابایی وزیر فعلی آموزش و پرورش مطرح شد.
این در حالی بود که افرادی همچون حجت الاسلام بهرام محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی و یا مهدی نوید ادهم دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در این باره سکوت میکردند که شاید مهمترین دلیل آن تصویب نشدن دو سند مهم آموزش و پرورش بود.
اما وزیر آموزش و پرورش به تازگی در همایش هم اندیشی هوشمند سازی مدارس استثنایی بار دیگر به این موضوع اشاره کرد و گفت که در بند 2/14 سند تحول بنیادین آمده است که براساس تفاوتهای جنسیتی دختران و پسران فضاهای آموزشی، آموزش و تربیت و کتابهای درسی دانش آموزان باید متناسبسازی شود.
حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش عنوان کرده است: این موضوع در بند 2/14 سند تحول بنیادین آمده است به طوری که براساس تفاوتهای جنسیتی دختران و پسران فضاهای آموزشی، آموزش و تربیت و کتابهای درسی دانشآموزان باید متناسبسازی شود.
او معتقد است: باید مدارسی بسازیم که در آن دختران و پسران احساس آرامش کنند نه اینکه مدارسی بسازیم که بعد از ساخت آن نیاز به متناسبسازی داشته باشیم و این تناسبسازی برای دانشآموزان با نیازهای ویژه (استثنایی) نیز انجام میشود.
حاجیبابایی با اشاره به تهیه نقشه راه آموزش و پرورش بیان کرد: در این نقشه آموزش و پرورش براساس تمام ظرفیتها و وسعتش در نظر گرفته شده است و همه بخشها در آن وجود دارد، همچنین سند تحولی مبتنی بر آموزهها و الگوهای قرآنی تبیین شده است.
منبع : دفتر امورزنان و خانواده صدا و سیما
به نظر من : طرح تفکیک جنسیتی در بعضی از دروس واقعا لازمه . مثلا در دروسی که تعیین کننده شغل آینده کودک هست . در گذشته هم این تفکیک در درسهایی مثل حرفه و فن انجام شده بود و یا در کتاب معارف . احکام دختران و پسران